Bloggen

Ekologiskt schampo

Att ha barn innebär att man ständigt lär sig nya saker. Innan jag blev pappa trodde jag att den första tiden med spädbarn kanske skulle vara lite krävande men att det skulle bli enklare ju större barnen blev. Och visst är det väl så, till viss del, men å andra sidan är bebisar ganska enkla att ha att göra med. De äter, sover och skiter, i princip, och jag har märkt att det definitivt ligger något i talesättet ”små barn, små problem – stora barn, stora problem”.

Huvudbry med barnen

Miss förstå mig inte nu, jag älskar att vara pappa! Och jag ser inte mina döttrar som problem alls, men visst kommer barn med en hel del huvudbry. Man lär sig något nytt varje dag, och varje utvecklingsfas och ålder har sina specifika behov som man som förälder måste ställa om sig till. Och dessutom är alla barn individer, så man ska inte förvänta sig att det ska bli likadant med andra barnet som det blev med det första.

Senaste tiden har vi haft lite huvudbry med Bellas hårbotten. Hon blir torr och kliar sig och det har varit svårt att hitta en bra lösning. Men nu har vi äntligen gjort det, i form av ett nytt schampo som heter Eco Kid. Det är ett ekologiskt schampo som är speciellt anpassat för barn, och sedan vi har börjat använda det har kliandet successivt försvunnit och nu kliar hon sig nästan inte alls. Det ser också mycket finare ut i hennes hårbotten.

Eco Kid ett bra märke

Det är ju viktigt det här med vilka produkter man använder på sina barn. När jag var liten var det ingen som ägnade en tanke åt innehållet i schampon och liknande, och nu dyker det upp fler och fler ekologiska produkter för barn. Vi köpte Eco Kid från Fina Mig som är en e-butik med ett stort ekologiskt sortiment. Jag borde kanske köpa ett ekologisk schampo till mig själv också (fast jag har i och för sig inte så mycket hår kvar att tvätta).

Kommentera

Tema av Anders Norén