Nu har jag precis kommit hem från en härlig löprunda i solen! Jag sprang åtta kilometer och passade på att träna lite i utomhusgymmet också. Att gå på gym är inget för mig, det har jag aldrig tyckt om, men att träna på utomhusgymmet gör jag gärna när jag har vägarna förbi och det är ledigt. Jag gillar att det finns olika stationer som man kan använda på olika sätt. Det är inte speciellt stort, men det passar mig utmärkt. Det är en skön mix och variation att kunna kombinera löpningen med lite styrka också.

Det bästa med löpning är att man rensar huvudet så bra när man är ute och springer. Man är i sin egen lilla värld och kan fundera på precis vad man vill samtidigt som man inte kan grubbla ner sig totalt eftersom man arbetar med kroppen samtidigt. Det är helt enkelt ett bra tillfälle att fundera igenom saker, och jag brukar få många bra idéer när jag är ute och springer. Träning fungerar som kroppens egna tillverkning av glädje, smärtlindring och en rad andra positiva saker, och det är väl kanske därför man känner sig glad, stark och positiv.

Dessutom får man ju bättre kondition, stärker hjärta, lungor, muskler och allt annat och lever längre. Det finns väl egentligen inga nackdelar med träning, så länge man gör det på ett bra sätt. Man kan ju bli extrem och överdriva träning som allt annat här i livet, men så länge man mår bra av det både fysiskt och psykiskt så gör man sig själv en stor tjänst genom att röra på sig!