En köksrenovering är dyr och tidskrävande, men man behöver inte göra om hela köket för att ge det en ny känsla. Det kan faktiskt räcka med att byta ut de mindre detaljerna, och här kommer några tips på hur man enkelt gör en makeover i köket!

Köksluckor
Köket består mest av förvaring och vitvaror, och mycket av det man ser i köket är just köksluckor. Därför kan man ganska enkelt förvandla en stor del av köket enbart genom att byta ut dessa. Med nya köksluckor kan köket få en helt annan stil och känsla. Det finns mycket att välja på när det gäller köksluckor idag, och många passar eller kan specialtillverkas för att passa den köksstomme man har. Vill man inte köpa nya luckor kan man också måla om de befintliga.

Möbler
Köksbord och stolar är kanske det som är enklast att byta ut, och det behöver inte heller vara särskilt dyrt. Genom att byta matsalsmöbler kan man enkelt ge köket en annan stil med nya färger eller former. Det gamla furubordet kanske kan bytas ut mot ett barbord med tillhörande snygga stolar! Det gäller dock att tänka på hur bordet används – i en barnfamilj är ett barbord förmodligen inte den bästa idén. Snygga dynor till stolarna är också ett sätt att piffa upp matplatsen, och man kan även matcha med gardiner i samma tyg.

Prylar
Att fylla köket med snygga prylar är ett sätt att göra köket finare. Ett bra tips kan vara att satsa på ett färgtema eftersom det ger en tydligare förändring. Gillar man gult kan man till exempel ha gula grytlappar och kökshanddukar, en gul brödrost som får stå framme, en gul visp att hänga vid spisen, gula förvaringsaskar för mindre prylar, gula citroner i en skål och några gula prydnadssaker här och där. Det får inte bli för mycket, men det ska ändå vara tydligt.