Det finns få saker som tar så mycket onödig energi som vardagliga hushållssysslor. När man samtidigt håller på med större och omfattande byggen så kan det lätt irritera lite extra när brödpåsen exempelvis inte är ihopknuten. Jag har en rätt slarvig fru på många sätt och vis, och något som verkar vara ett problem för henne är att stänga saker och ting. Varje dag får jag gå runt och sätta på lock på burkar och flaskor, stänga dörrar och luckor och sätta klämmor på påsar. Hur svårt kan det egentligen vara att göra något så enkelt som att stänga eller försegla något, när effekten av det blir en bättre inredning och betydligt längre hållbarhet på livsmedel?

Jag har försökt prata om detta med henne, men det verkar inte direkt gå in tillräckligt bra. Om man ska jämföra de olika egenheterna som hon har så är det egentligen inte speciellt jobbigt att en dörr står öppen eller att locket ligger av, det som faktiskt gör mig riktigt irriterad är när hon slarvar med livsmedel, för att inte använda klämmor innebär ju att maten, brödet eller vad nu man väljer att ha i påsen, kommer att förstöras, fort och skoningslöst. Det bör ju inte vara så svårt att få in detta i huvudet, men jag får fortsätta försöka.

Jag själv tycker att klämmor är en fantastisk uppfinning, och slår egentligen det allra mesta när det handlar om att förlänga livet på matvaror. Det enda som egentligen kan konkurrera måste vara frysen, och då är ändå det mesta man förvarar där inte direkt ätbart när man plockar ut det. Med en klämma på påsen i kylskåpet kommer maten hålla sig riktigt länge, då förseglingen är effektiv och väldigt enkel att hantera. Så har ni inte klämmor hemma hos er så kan jag varmt rekommendera detta, dessutom är de nästan barnsligt billiga.