Bild lånad av Uterumsmästarna

Bild lånad av Uterumsmästarna

Det går framåt i arbetet och varje dag blir något helt klart. Det är framsteg som jag är mycket glad över, det har nämligen varit långa processer av arbete där ingenting har hänt, vad det ser ut som. Det har helt enkelt handlat om mycket tråkigt arbete som måste göras men som inte ger något effekt när det gäller själva processen. Det går med andra ord inte fysiskt att se vad det är som händer. Tack gode gud att det nu har gått in i ett helt annat skede, och när jag närmare börjar se formen på huset så hittar jag saker som jag gärna skulle vilja lägga till. Ett sådant projekt kommer att genomföras.

Det är en vinterträdgård som planeras. Det är alltså ett uterum som är uppvärmt, som kan ha mängder av växter. Det gör att man i detta uterum skapar sig en trädgård under vintern, något som saknas på utsidan av huset där snön istället ligger i drivor och minusgraderna sakta men säkert både sänker temperaturer och sommarhumöret. Då blir en vinterträdgård något som kan bryta av denna trista utveckling av året, vi får chansen att bevara känslan i det rummet, något som vi länge velat kunna göra.

Det behöver inte innebära att det tar speciellt lång tid heller. Det behöver inte vara speciellt svårt att bygga och det i sin tur har gjort att vi beslutat oss för att skjuta upp övriga delar lite på tiden och få detta uterum byggt innan vintern kommer. Rummet som ska anslutas till detta står sedan en tid tillbaka redan klart, vilket gjorde det till ett lätt beslut att fatta. Förhoppningarna är att arbetet kommer att rulla på i samma tempo som det gjort nu ett tag, för blir det så kommer vi att ha ett fullt fungerade uterum lagom till första snöflingan faller.