Bloggen

Köket – återkomsten

Det är två år sedan vi skaffade nya köksluckor, och nog tänkte vi att det bara var början på allt som vi skulle göra i köket, men riktigt så blev det inte, så mycket annat har kommit emellan, och det känns som köket fortfarande inte riktigt är helt färdigt. Det är rent och så, och fullt användbart, men det är ändå någonting som saknas där, som gör att det inte RIKTIGT känns helt bra att stå där och laga mat, eller baka, eller.. Ja ni vet, det är mycket som man kan göra i ett kök, eller hur? Men nu är det faktiskt på tiden att vi börjar få någon ordning på saker och ting, och kommer igång ordentligt med allt som ska göras, och första steget är att köpa in lite mer köksinredning.

Köksbänk i första steget
Av det som inte är perfekt i köket så är det nog köksbänken som är det största problemet, och det har ju knappast blivit bättre under de senaste två åren, så det ska vi göra någonting åt nu – köpa en ny köksskiva helt enkelt. Det svåra är då att välja material, och det håller vi nu som bäst på att fundera över. Det är väldigt svårt att bestämma sig faktiskt. Dels ska den ju vara robust och hållbar, och dels ska den ju passa in i kökets stil också – ett inte helt lätt bekymmer att reda ut.

Laminat går bort från början, eftersom det helt enkelt ser lite billigt ut, tycker vi. Granit, marmor eller massivt trä är de alternativ som vi funderar på, där granit faktiskt känns som det mest spännande, och det bör väl vara hållbart så det räcker också, skulle vi tro. Mörk granit ser riktigt spännande ut, men både massivt trä och marmor har sina fördelar också. Det enda vi är säkra på är att vi återigen kommer att anlita Mälarkök för jobbet!

Kommentera

Tema av Anders Norén