garageportenDet kan vara lite av ett äventyr att köpa en garageport, då det innebär många moment. Tiden från det att man bestämmer sig för att det är dags för en ny port tills det att den faktiskt finns där monterad på garaget kan vara rätt så lång – det rör sig sällan om impulsköp. Och ärligt talat, vem vill egentligen lägga ut pengar i onödan på något så pass tråkigt (men viktigt) som en garageport? Men då är frågan: varför kan det ta så pass lång tid att skaffa sig en garageport, och finns det några bra skäl till att det är på det viset? (Det behöver för övrigt inte nödvändigtvis ta tid att skaffa en ny garageport, men det är vanligt att det är på det viset, lite beroende på vilken sorts garageport man vill ha).

Det första, och kanske viktigaste, är storleken. När det gäller garageportar så är det definitivt så att storleken är viktig. Den port man köper måste ju passa precis i portöppningen – varken för stor eller för liten. Det gäller att det blir rätt med måtten, speciellt om det är viktigt att porten isolerar bra. Det kan därför ta tid att hitta den garageport som passar bäst; speciellt om man vill ha den till ett bra pris.

Sedan handlar det också om leveranstid, vilket kan variera beroende på om man beställer garageporten online eller köper den ute i verkligheten. Där påverkar det också hur pass ovanlig den garageport man vill ha är. Vanliga modeller i vanliga storlekar kommer att levereras snabbare än mer ovanliga och/eller skräddarsydda modeller. Att det kan ta en månad eller mer att få sin nya garageport är inte alls ovanligt. Så när du ska skaffa en ny garageport, var beredd på att det kan ta längre tid än du kanske tror.