Den här bloggen heter ju Kvalitetshus, och det finns en anledning till det. När jag säger kvalitet så menar jag för det första att jag bygger mitt hus från grunden precis så som jag vill ha det, jag lägger ner tid på att göra mitt allra bästa och jag tar inga genvägar. En annan sak som är kvalitet för mig är att huset när det står klart ska ha de allra bästa förutsättningarna. Med det menar jag att det till exempel ska vara energisnålt. Det ska ha bra isolering, bra fönster, ett bra uppvärmningssystem och så vidare.

isolering

Ett hus där man från början har tänkt kvalitet kommer i längden att bli mycket billigare att bo i och dessutom mycket enklare att underhålla eftersom man inte har snålat på något som om det vore av sämre kvalitet skulle behöva bytas eller repareras tidigare. Man ger med andra ord huset de bästa förutsättningarna att hålla och tjäna sitt syfte länge och på ett fördelaktigt sätt. Att vissa saker, som till exempel fönster, blir dyrare när man satsar på riktigt bra kvalitet är något man får räkna med. Kvalitet kostar, och i längden kommer man ändå att tjäna på det eftersom till exempel kvalitetsfönster kommer att sänka uppvärmningskostnaderna, och ett hus byggt av kvalitativa material har ett större värde.

Till sist vill jag också nämna en annan sida av kvalitet, och det är livskvalitet. För mig är det livskvalitet att bygga mitt eget hus och att kunna välja själv hur det ska se ut och fungera. Ett drömhus där jag kan bo tillsammans med min familj är livskvalitet för mig, och tillsammans sammanfattar alla dessa punkter varför jag har valt att döpa projektet och bloggen till just Kvalitetshus!