Om bloggen

Hej och välkommen till min blogg! Jag heter Kenneth och den här bloggen handlar om mig och om huset som jag ska bygga. Jag ska nämligen bygga ett helt nytt hus från grunden, och därför har jag valt att döpa bloggen till Kvalitetshus. Jag arbetar som snickare och har erfarenhet av husbyggen, men det här är första gången jag bygger ett hus till mig själv. Jag kommer att göra så mycket som möjligt själv, men jag kommer förstås att få en hel del hjälp också med saker som jag inte får, kan eller helt enkelt klarar av att göra ensam.

Ni kan alltså förvänta er en hel del husbygge i den här bloggen, men jag skriver också om annat som händer i min vardag. Även om det tar upp väldigt mycket av ens tid att bygga ett hus så gör man ju förstås annat också, och för min del blir det mycket löpning, läsning och förstås tid med min familj. Det är ju trots allt inte bara till mig själv som jag bygger huset, utan till min hustru och mina barn också.

Fördelen med att bygga sitt eget hus är att man får en stor frihet att göra det precis så som man vill ha det, och när det gäller designen så har min fru Kajsa och våra döttrar Alva och Bella förstås varit med och kommit med idéer och önskemål och bestämt hur huset ska komma att se ut. De är lika spända som jag över slutresultatet!

För att vårt hus ska stå klart inom en inte allt för avlägsen framtid har jag för tillfället gått ner till 50 % i arbetstid på mitt jobb. Man måste lägga ner tid för att få ett bra resultat, och om jag hade arbetat heltid nu skulle jag inte hunnit med något annat än husbygge på min fritid. Att arbeta halvtid och samtidigt ha de stora utgifterna i samband med husbygget var inget enkelt val, men jag ser det ändå som en investering.

Jag vill kunna lägga mycket tid och jag vill kunna göra mitt bästa, och då måste det få ta tid. Det handlar om kvalitet helt enkelt, och ni är varmt välkomna att följa min resa här på bloggen Kvalitetshus!

Tema av Anders Norén