Bloggen

Pengar över till annat

Husbyggandet är nu i princip klart, och det känns skönt. Inte minst för att vi nu har lite pengar över till annat. Det kostar ju att bygga hus även om man bygger själv. Kostnaderna för material är inte att leka med… Resultatet då? Ja, jag är nöjd i alla fall, även om det fortfarande finns en del småsaker som behöver göras. Så vitt jag kan avgöra så är det ett bra och stabilt bygge, välisolerat och med ett väldigt robust tak som inte kommer att släppa in minsta lilla regndroppe. Även om jag givetvis alltid gör mitt bästa när jag bygger hus för andras räkning så går det inte att komma ifrån att jag nog höjde mig ett snäpp när jag byggde för egen räkning. Men nu var det, faktiskt, inte huset som jag tänkte skriva om, utan hur skönt det är att inte längre behöva vända på slantarna.

Ny bil
Det första vi tänkt göra är att skaffa en ny bil. Vår nuvarande börjar bli lite väl till åren och känns också lite liten. Nu är det inte någon lyxbil vi är ute efter, utan helt enkelt en bra bil med gott om utrymme som inte förbrukar för mycket bensin. Vissa tankar fanns på en elbil, men vi kom fram till att en Tesla skulle bli för dyr och de flesta andra elbilar uppfyller helt enkelt inte våra krav – vi kör långt ibland.

Men även om vi nu har lite pengar över så ska vi inte slösa. Planen är att köpa bilen från Tyskland, där priserna är lägre. Vi kommer inte att importera bilen själva eftersom det skulle bli lite väl krångligt utan i stället har vi vänt oss till importbil.se, ett företag som sysslar med import av bilar från Tyskland för privatpersoners räkning på heltid. Omdömena om dem på nätet är mycket positiva.

Kommentera

Tema av Anders Norén