Bloggen

Tvist med hantverkare

Jag har som mål att själv göra så mycket som möjligt på huset jag bygger, men det finns saker som jag varken kan eller får göra. Vissa saker måste man ha speciella utbildningar eller certifikat för att få hålla på med, så även om jag skulle vilja så kan jag inte göra precis alla delar av huset själv. Fast det vill jag å andra sidan inte heller. Man ska göra det man kan, får och är bra på, och resten ska man lämna till proffsen. Och det var precis det jag trodde att jag gjorde när det var dags att ta tag i badrummen.

Jag skrev nyligen i ett blogginlägg att det hade varit lite motigt ett tag nu, och det var det här jag syftade på. Det är nämligen så att jag har hamnat i en tvist med en hantverkare, och vi verkar inte kunna komma till någon bra lösning eftersom vi båda två anser att vi har rätt. Tvistelösning på egen hand när ingen vill ge sig är ganska omöjligt, så jag har valt att kontakta Bostadsjuristerna som kan det här med att lösa en tvist med anlitade hantverkare. Än så länge har vi bara pratat på telefon, men jag känner redan att jag har fått många bra tips och råd, så jag hoppas att vi ska kunna lösa det här snart så att jag kan gå vidare med husbygget.

Det tar väldigt mycket energi när man hamnar i en sådan här situation, och den energin hade jag mycket hellre lagt på själva husbygget, men tyvärr är det inte mycket mer man kan göra än att försöka lösa problemet på ett så smidigt sätt som möjligt. Det känns i alla fall bra att jag har kontakt med Bostadsjuristerna nu så att jag får den rätta expertisen och så att jag slipper grubbla allt för mycket över vad jag ska göra åt saken. 

Kommentera

Tema av Anders Norén